30 oktober 2023

No-code, High impact: Transport & Logistiek

Toepassingen voor Transport & Logistiek

In dit artikel in de reeks ‘No-code, High impact’ belichten we de resultaten die we hebben geboekt in samenwerking met onze klanten in de Transport en Logistieke sector.

Als je het kan bedenken, dan kunnen wij het wellicht realiseren. Dat klinkt goed, maar… het is niet altijd makkelijk om je hier iets bij voor te stellen.

Hieronder beschrijven we een aantal functionele toepassingen die we voor onze klanten mochten ontwikkelen.

Onze klanten en hun verhalen

Schadeclaims & beheer interne wagens en aanloopwagens

Een verouderd en inaccuraat systeem van opvolging van schadeclaims op AS400 diende vervangen te worden door een moderne oplossing, zonder dat men bereid was om afhankelijk te worden van een externe softwareleverancier. Daarnaast werd ook een toepassing gebouwd voor het selecteren van voertuigen voor intern gebruik door het personeel. Ook een applicatie voor het beheren van aanloopwagens werd in productie genomen.

HRM, WMS, beheer assen treinstellen

Binnen Transport Michiels gebruikte men verschillende Excels, die nu zijn vervangen door een aantal applicaties; een HR applicatie gericht op vrachtwagen chauffeurs voor de opvolging van verlof, opleidingen, medische keuring, certificaten en tijdsregistratie. Een eenvoudige WMS voor het beheren van artikelen, het opstellen van picking lijsten, etc. En een specifieke applicatie voor het beheer van de assen van treinstellen en alle informatie die daarbij hoort.

Heli

Ontsluiten SAP

Door het ontsluiten van data uit SAP, kon men dankzij low-code technologie applicaties bouwen om slimmer in te spelen op vragen vanuit de markt. Zo werd als eerste toepassing een verhuur-systeem opgezet dat de verkopers toelaat om een overzicht te krijgen van de verhuurde en beschikbare machines en de verhuur voorwaarden.

Routeplanner

De Blauwe Hond besteedde aanzienlijk wat tijd aan het verzamelen van de verschillende leveropdrachten vanuit hun verschillende verkooppunten. Deze informatie wordt voortaan verzameld via een applicatie, die vervolgens koppelt met een routeplanner voor het bepalen van de ideale rit.

Low-code platformen

Aziri maakt gebruik van verschillende technologie stacks in functie van de noden of verwachtingen van haar klanten. Hieronder vind je meer informatie over de platformen die werden ingezet voor specifieke oplossingen.

WeWeb gecombineerd met Zoho Creator

Voor het kunnen selecteren en bevestigen van wagens, ontwikkelden we een webapplicatie voor Eddie Stobart met WeWeb als frontend, die gebruik maakt van de bestaande data in een Zoho Creator omgeving.

Zoho Creator

Bij alle partijen waar niet alleen nood was aan een snelle oplossing, maar waar men ook wenste onafhankelijk te blijven van hun leverancier, werd Zoho Creator ingezet. Dit laat onze klanten toe om kennis te in-sourcen, of in co-creatie te werken met Aziri wanneer gewenst. Zoho Creator werd dus ingezet bij Transport Michiels, Eddie Stobart, Hamelers Paletten, De Blauwe Hond en ValoDirect.

Wil je graag met ons overleggen hoe wij jou ook kunnen begeleiden bij het verbeteren van jouw manier van werken? Neem dan vrijblijvend even contact met ons op.

Deel dit artikel

Meer nieuws

No-code, High impact: Industrie

In dit artikel belichten we de meerwaarde van no-code technologie binnen de industrie.

14 mei 2024

No-code, High impact: Bouw

In dit artikel belichten we de meerwaarde van no-code technologie binnen de bouwsector.

19 februari 2024

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg ons op onze social media kanalen