De Blauwe Hond

Transportplanner

Uitdaging

Het planningsproces bij De Blauwe Hond verliep voornamelijk manueel/op papier en werd ondersteund door een gratis ‘routeplanner’ om de ritten van de transporteurs in te plannen

Oplossing

Er werd een routeplanning applicatie gebouwd die alle leveringen verzamelt, de informatie via webservices doorstuurt naar een routeplanner en op basis daarvan de meest optimale route weergeeft aan de transporteur.
Voormalig CEO en bestuurder bij De Blauwe Hond Luc Van Riet geraakte geïnspireerd tijdens een sessie van Aziri over Digitaliseren in de Bouw. Hij besprak zijn inzichten met zijn zonen Alexander en Philip, die inmiddels de nieuwe directie uitmaken bij het bedrijf. Na overleg met Aziri werd gekozen om een ‘Seeing is Believing’ project op te starten waarbij een Minimal Viable Product (MVP) ofwel ‘een eerste versie’ van een gewenste automatisering werd uitgewerkt in minder dan een week tijd.

Na een inspirerende sessie over 'digitaliseren in de bouw', testte De Blauwe Hond de mogelijkheden via een SIB

Seeing is believing

Een SIB biedt de mogelijkheid om Aziri aan de slag te zien, de resultaten van een paar mandagen werk te evalueren, de technologie te leren kennen, en dat allemaal zonder enig engagement inzake verdere samenwerking of aankoop van softwarelicenties. Eerst zien, dan geloven… en beslissen over het strategisch gebruik van de technologie.

Na een intakegesprek van een halve dag, werd in onderling overleg gekozen om de transportplanning onder handen te nemen: het huidige proces verliep voornamelijk manueel/op papier, en werd ondersteund door een gratis ‘routeplanner’ om de ritten van de transporteurs in te plannen. Dit proces werd vervangen door een applicatie die alle leveringen verzamelde, via webservices doorstuurt naar de routeplanner en vervolgens ‘gerouteerd’ aanbiedt aan de transporteur. Hierdoor werd aanzienlijk wat administratief werk bespaard. Nadat Aziri dit in 3 werkdagen tijd had uitgewerkt, kon de app nog een maand uitgetest worden.

Eens de mogelijkheden op zo’n korte tijdspanne duidelijk waren, was De Blauwe Hond overtuigd dat Aziri als ‘meedenkende’ partner en Zoho Creator als ondersteund low-codeplatform een goed fundament was voor verdere digitalisering.

Inmiddels is De Blauwe Hond gestart met een drietal gebruikers op het systeem. Een bredere uitrol kan altijd nog bekeken worden, naarmate het platform verder ingebed wordt in het bedrijf. Eén van de belangrijkste vervolgslagen is een volautomatische koppeling via webservices, met hun ERP-systeem.

1

hond

Maar "Lola" bleek niet blauw

3

dagen

tijd nodig voor een MVP versie van de toepassing

3

gebruikers

zijn vandaag actief in de toepassing

Ook interessant

Wat je uitdaging ook is, als business- en IT-partner staan we klaar om je te ondersteunen en je te helpen voorop te blijven lopen. We zijn trots op onze projecten en dat delen we graag.

Inter – Toegankelijk Vlaanderen

Toegankelijkheid van cafés en restaurants

D2C Life Science

Audit - Scorecard voor Life Science

Ook een succesverhaal schrijven?

Elk bedrijf is uniek en vraagt om een op maat gemaakte oplossing. Wij helpen je groeien, nu en in de toekomst. Neem dus snel contact of boek een demo en samen schrijven we een succesverhaal.