14 mei 2024

No-code, High impact: Industrie

Toepassingen voor de sector Industrie

In dit artikel in de reeks ‘No-code, High impact’ belichten we de resultaten die we hebben geboekt in samenwerking met onze industriële klanten.

Als je het kan bedenken, dan kunnen wij het wellicht realiseren. Dat klinkt goed, maar… het is niet altijd makkelijk om je hier iets bij voor te stellen.

Hieronder beschrijven we een aantal functionele toepassingen die we voor onze klanten mochten ontwikkelen.

Projectopvolging
Voor het beheren van projecten, vanaf de verkoop tot oplevering, gebruikte onze klant een Excelsheet. Dit werd onbetrouwbaar o.a. door dubbele data. Een backoffice oplossing met goedkeuringsflow, waarin de verschillende departementen hun werk documenteren en documenten kunnen genereren, bracht redding.
Maatwerk ERP en projectopvolging
Onze klant was op zoek naar het automatisch verwerken van bestelbonnen. Er werd een applicatie gebouwd die via een AI functie bestelbonnen herkent en inleest als orders.
Werkbonnen
Het aanmaken van werkbonnen met een onderscheid tussen onderhoud/herstelling/plaatsing was te complex in het huidige ERP systeem en werd daarom nog manueel gedaan. Hiervoor werd nu een applicatie ontwikkeld, gekoppeld met de ERP.
Artikelcreatie
Het artikelcreatie proces werd bij deze klant ondersteund door spreadsheets die een lange weg aflegden van de verkoop tot de ontwikkeling van een maatwerk product. Dit diende geoptimaliseerd/verkort te worden. Na het verduidelijken van het proces met de verschillende stakeholders, kwamen we tot een maatwerk oplossing (incl. een Bill of Material functionaliteit) gekoppeld aan SAP.
Productconfigurator
Naast de nood aan een platform dat de samenwerking tussen business en IT kon faciliteren, had deze klant nood aan een toepassing voor het ontwerpen van nieuwe producten. Dit wordt zelden goed afgedekt door de aanwezige ERP. Een 'Bill of Material' toepassing werd ontwikkeld die integreert met een Infor M3 ERP.
Productieplanner
Een professionele software oplossing voor het opvolgen van productieprocessen. Volledig aanpasbaar naar jouw wensen! Behoudt een duidelijk overzicht van alle productieorders. Volg ze op doorheen de verschillende productieprocessen, plan de productieprocessen in bij je medewerkers en behoud een overzicht van alle productiemachines.
Vorige
Volgende

Onze klanten

No-code platformen

Aziri maakt gebruik van verschillende technologie stacks in functie van de noden of verwachtingen van haar klanten. Hieronder vind je meer informatie over de platformen die werden ingezet voor deze specifieke oplossingen.

Zoho Creator

Bij alle partijen waar niet alleen nood was aan een snelle oplossing, maar waar men ook wenste onafhankelijk te blijven van hun leverancier, werd Zoho Creator ingezet. Dit laat onze klanten toe om kennis te in-sourcen, of in co-creatie te werken met Aziri wanneer gewenst.

Betty Blocks

Betty Blocks platformen Aziri digitaliseren no-code

Wanneer onze klanten niet alleen op zoek zijn naar een maatwerkoplossing, maar ook willen gebruik maken van een no-code platform dat de samenwerking tussen business en IT faciliteert, is Betty Blocks een ideale fit. Enter de wereld van ‘Citizen Development’, en maak als eindgebruiker een MVP (minimal viable product) van jouw idee.

Wil je graag met ons overleggen hoe wij jou ook kunnen begeleiden bij het verbeteren van jouw manier van werken? Neem dan vrijblijvend even contact met ons op.

Deel dit artikel

Meer nieuws

No-code, High impact: Bouw

In dit artikel belichten we de meerwaarde van no-code technologie binnen de bouwsector.

19 februari 2024

No-code, High impact: Transport & Logistiek

In dit artikel belichten we de meerwaarde van low-code technologie binnen de Transport & Logistieke sector.

30 oktober 2023

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg ons op onze social media kanalen