The Harbour

Financieringswijzer

Uitdaging

The Harbour was op zoek naar een slimme oplossing om geautomatiseerd een financieringsmix voor te stellen, op basis van een aantal vragen en antwoorden.

Oplossing

De financieringswijzer is een slimme online assistent die vertelt welke financieringskanalen het meest geschikt zijn voor een bedrijf.
The Harbour werd in 2018 opgericht door Matthias Browaeys en Aelbrecht Van Damme. De twee jonge ondernemers hadden elkaar twee jaar eerder gevonden bij de lancering van het Gentse crowdlendingplatform WinWinner.

Win, Winner, Winst !

Aangezien de samenwerking met Aziri en het gebruik van het Betty Blocks platform soepel waren verlopen bij WinWinner, was het voor de hand liggend dat The Harbour ook gebruik zou maken van dezelfde wapens bij het inrichten van hun financieringswijzer.

De financieringswijzer is een slimme online assistent die vertelt welke financieringskanalen het meest geschikt zijn voor een bedrijf. Om dit te kunnen opzetten was het in eerste instantie zaak om te bepalen hoe de vraagstelling diende te verlopen, en welke antwoordmogelijkheden aan elke vraag diende gekoppeld te worden. De flow van de vragen, en mogelijke antwoorden, werd ingericht en kan onderhouden worden in de backoffice van Betty Blocks: dit is een ‘out of the box’ interface in het no-code platform, dat als CMS geldt voor het inrichten van de financieringswijzer.

De tool laat ons toe om ondernemers meteen de juiste financieringsmogelijkheden aan te wijzen. Wat de begeleiding tijdens financieringsrondes een pak eenvoudiger maakt.

De kennis zit niet in de applicatie, maar in de inrichting

De applicatie is zo opgezet dat financiële experts in de backoffice het aantal financieringsmogelijkheden kunnen onderhouden, de mogelijke vragen en antwoorden hierop kunnen instellen en laten evolueren in functie van nieuwe mogelijkheden in de markt, etc. Vragen kunnen bovendien gekoppeld worden aan een voorafgaand antwoord, waardoor alleen de ‘relevante’ vragen zichtbaar worden voor de gebruiker.

Eens de verschillende scenario’s waren ingevuld was het zaak om een score te geven aan ieder antwoord: hierdoor ontstaat na het invullen van alle antwoorden een ‘eindscore’ die duidelijkheid verschaft over de financiering die het best aansluit bij de specifieke situatie van het bedrijf.

The Harbour had een mooie huisstijl ontwikkeld, die in de publieke webapp diende meegenomen te worden. De bijhorende css-stylesheet werd meegenomen in het ontwerp, waardoor de ‘look and feel’ volledig in overeenstemming is met de website van het bedrijf.

Aziri case The Harbour

Korte sprint, snel resultaat

Men een minimale inspanning, snel resultaat boeken: het is een slimme aanpak om software tastbaar te maken, en de neuzen in dezelfde richting te brengen. De mogelijkheden worden inzichtelijk, iedereen begint mee te denken over wat nog handig zou zijn … en zo itereert de toepassing naar een volwassen versie van zichzelf.

De eerste versie van de financieringswijzer was klaar in minder dan 10 mandagen. Vanaf dat moment konden de scores per antwoord verfijnd worden, en kon telkens gevalideerd worden of het uitgebrachte advies een feilloze match was met de realiteit.

10

mandagen

De eerste versie van de financieringswijzer was klaar in minder dan 10 mandagen

2

apps

De app bestaat uit een CMS gedeelte (backoffice) en een publieke webapp (frontoffice)

1

platform

Met BettyBlocks kan men eindeloos veel apps bouwen, zowel voor interne doeleinden als voor externe gebruikers

Ook interessant

Wat je uitdaging ook is, als business- en IT-partner staan we klaar om je te ondersteunen en je te helpen voorop te blijven lopen. We zijn trots op onze projecten en dat delen we graag.

Inter – Toegankelijk Vlaanderen

Toegankelijkheid van cafés en restaurants

D2C Life Science

Audit - Scorecard voor Life Science

Ook een succesverhaal schrijven?

Elk bedrijf is uniek en vraagt om een op maat gemaakte oplossing. Wij helpen je groeien, nu en in de toekomst. Neem dus snel contact of boek een demo en samen schrijven we een succesverhaal.