Warsco

ArchiCAD offertegenerator

Uitdaging

Warsco maakt gebruik van het tekenpakket ArchiCAD voor het uittekenen van haar units. Dit tekenpakket heeft geen standaard integratie met SAP, waardoor alle uitgewerkte units in ArchiCAD telkens manueel werden aangemaakt als offertelijnen in SAP.

Oplossing

De Edison Link applicatie maakt het mogelijk om alle getekende objecten in ArchiCAD automatisch door te sturen naar SAP. In SAP worden ze dan als offertelijnen aangemaakt. Op die manier kan Warsco eenvoudig en automatisch offertes in hun ERP systeem genereren o.b.v. de tekenplannen.
Warsco maakt alles wat tijdelijk en modulair is: met andere woorden, het bedrijf prefabriceert ‘gebouwen’ (via één of meerdere units) in hun fabriek in Zutendaal, die nadien via een kraan kant-en-klaar worden geplaatst op de werf. Daarbij stelt Warsco zich heel flexibel op: “als de klant het kan bedenken, dan kunnen wij het maken”.

Het bedrijf maakt gebruik van het tekenpakket ArchiCAD voor het uitwerken van de units: dit pakket bestaat uit bibliotheken met objecten die binnen SAP allemaal een uniek nummer hebben gekregen. Deze manier van inrichten laat toe om ontwerpen uit het tekenpakket om te zetten naar offertelijnen in SAP.

Maar aangezien het pakket niet rechtstreeks kan praten met SAP, werd gezocht naar een oplossing. Niet enkel voor het puur koppelen van de data, maar ook als een validatie tool van de ontwerpen in ArchiCAD. Daarom bouwde Aziri een applicatie op maat die ervoor zorgt dat de uitgewerkte plannen in ArchiCAD automatisch worden omgezet naar offertelijnen in SAP.

Wij zijn heel tevreden over de manier van communiceren en de mogelijkheden tot coaching en opleiding bij Aziri.

Tweede applicatie
De link tussen SAP en ArchiCAD verloopt vandaag, naar grote tevredenheid, via de op maat gemaakte Edison Link applicatie. Maar ook een bijkomende bedrijfsapplicatie werd intussen in gebruik genomen. De transportcalculatie, die verliep via een Excel sheet, werd herschreven en verrijkt met allerlei extra functionaliteiten zoals het versturen van emails. Dankzij de opleiding in het Betty Blocks platform, kan Wasco dit nu intern op eigen kracht doorontwikkelen, en dat verloopt prima.

Warsco is erg te spreken over de samenwerking met Aziri. Dat heeft veel te maken met de manier van communiceren, de coaching en opleiding. Daarnaast biedt het platform Betty Blocks door het werken via ‘bouwstenen’ veel mogelijkheden. Naar mate deze bouwstenen beter bekend zijn geworden, ontstond steeds vaker de reflex om het platform breder in te zetten bij het automatiseren van bepaalde processen.

4

dagen

opleiding

2

Betty Blocks applicaties

in productie

aantal

gebruikers

Ook interessant

Wat je uitdaging ook is, als business- en IT-partner staan we klaar om je te ondersteunen en je te helpen voorop te blijven lopen. We zijn trots op onze projecten en dat delen we graag.

Inter – Toegankelijk Vlaanderen

Toegankelijkheid van cafés en restaurants

D2C Life Science

Audit - Scorecard voor Life Science

Ook een succesverhaal schrijven?

Elk bedrijf is uniek en vraagt om een op maat gemaakte oplossing. Wij helpen je groeien, nu en in de toekomst. Neem dus snel contact of boek een demo en samen schrijven we een succesverhaal.