D2C Life Science

Audit - Scorecard voor Life Science

Uitdaging

Het verzamelen en verwerken van gegevens in Excel was een arbeidsintensieve klus voor de consultants van D2C Life Science. Bovendien moest de verzamelde data nog worden omgezet in grafieken, wat opnieuw een aantal manuele handelingen vereiste.

Oplossing

Aziri ontwikkelde een bedrijfsapplicatie die een consultant of zelfs de eindklant gidst doorheen een dynamisch opgebouwde vragenlijst. De toepassing berekent nadien ook volledig automatisch allerlei audit scores o.b.v. de gekozen antwoorden.
D2C Life Sciences is een adviesbureau dat zich richt op de farmaceutische industrie. We onderscheiden 2 hoofdactiviteiten:

Auditing
Farmaceutische bedrijven dienen te voldoen aan een complexe regelgeving. Deze regels zijn bijvoorbeeld verschillend voor een bedrijf dat producten exporteert naar een bepaald land of een bepaalde regio. In elk land of elke regio worden bedrijven regelmatig gecontroleerd door audit teams. D2C helpt deze bedrijven met het voorbereiden van de audit (zorgen dat alles volgens de regels is) en de remediëring na audits (hulp bij het doorvoeren van feedback van de audit).

Consulting
Advies geven over hoe de regelgeving moet worden geïnterpreteerd, hoe risico’s moeten worden beheerd, hoe kwaliteitssystemen moeten worden opgezet, enzovoort.

De Audit applicatie vormt een 'perfecte fit' met onze visie voor het duurzaam en betrouwbaar verbeteren van een kwaliteitscultuur

D2C gebruikte Microsoft Excel om de analyses te maken. Deze analyses worden gedeeld met de klanten in Microsoft Teams en bevatten Microsoft Power BI-grafieken om de gegevens te tonen. Het doel is om de data van de analyse om te zetten in informatie voor de opdrachtgever zodat ze op basis van deze informatie goed kan handelen. Het verzamelen en verwerken van de gegevens is een tijdrovende klus. Oorspronkelijk was een consultant nodig om de klant te begeleiden in de spreadsheets en te helpen met het beantwoorden van de vragen. Wanneer de antwoorden waren verzameld, moesten deze gegevens worden getransformeerd voordat ze in grafieken konden worden weergegeven.

Aziri heeft een bedrijfsapplicatie ontwikkeld waar een consultant eenvoudig een audit kan uitvoeren door vragen te beantwoorden. Achterliggend wordt aan de hand van de antwoorden van een consultant allerlei scores berekend. Na het invullen van de vragenlijst, berekent de applicatie automatisch aan welke artikelen van de regelgeving een bedrijf niet voldoet. Dankzij deze vereenvoudiging van de manier van werken, kan nu ook de klant deze vragenlijst zelf invullen.

Ook interessant

Wat je uitdaging ook is, als business- en IT-partner staan we klaar om je te ondersteunen en je te helpen voorop te blijven lopen. We zijn trots op onze projecten en dat delen we graag.

Inter – Toegankelijk Vlaanderen

Toegankelijkheid van cafés en restaurants

D2C Life Science

Audit - Scorecard voor Life Science

Ook een succesverhaal schrijven?

Elk bedrijf is uniek en vraagt om een op maat gemaakte oplossing. Wij helpen je groeien, nu en in de toekomst. Neem dus snel contact of boek een demo en samen schrijven we een succesverhaal.