Download onze whitepaper

Whitepaper: Onze kijk op low- & no-code platformen

Nieuws whitepaper no-code low-code platformen Aziri

Low-code platformen reduceren de hoeveelheid code om applicaties te bouwen. Het zijn platformen die het ontwikkelproces voor professionele ontwikkelaars versnellen. No-code platformen zijn een vervolg op deze visie. Ze bieden bovenop de eigenschappen van een low-code platform elke tech-savvy medewerker de mogelijkheid om deel te nemen aan het ontwikkelproces. Dergelijke medewerkers noemen we Citizen Developers, of zakelijke ontwikkelaars. Het invoeren van een no-code strategie heeft hierdoor impact op een aantal aspecten binnen het bedrijf:

Aligneren van Business en IT: uw bedrijf maakt gebruik van de kennis van het voltallig personeel om aan de bedrijfsbehoeften te voldoen of om aan innovatie deel te nemen. Citizen Developers komen uit verschillende afdelingen van uw bedrijf en weten derhalve wat ze moeten doen om de processen te verbeteren, inefficiëntie te verminderen en de productiviteit te verhogen.

Lees ook: Softwarebedrijf Aziri start met nieuw dienstenaanbod

Innovatie versnellen: Citizen Developers ontlasten IT omdat een no-code platform hen toelaat om eigen software-ideeën te realiseren. Dit verkort de tijd tussen het identificeren van een probleem of een idee voor een nieuwe toepassing en de daadwerkelijke einddatum met maanden. Bovendien zorgt hun betrokkenheid in het ontwikkelproces voor creatief meedenken over de mogelijke oplossingen. Door het stimuleren van deze creativiteit ontstaat een cultuur van continue innovatie wat een nieuwe dynamiek in uw bedrijf (en bij uw medewerkers) teweeg brengt.

Lees ook: Welke applicaties bouwen we met no-code platformen?

Continue procesverbetering: bij nood aan een oplossing of wanneer er ruimte is voor verbetering, kunnen zakelijke ontwikkelaars direct bijdragen aan een oplossing. Het gebrek aan beschikbare IT-professionals is niet langer een beperking. Het gebruiksgemak van een no-code platform faciliteert hierdoor het pro-actief en continu bijdragen aan efficiëntie verbetering.

Verminderen van het risico op schaduw IT: Schaduw-IT is het risico dat u loopt wanneer een bedrijfsproces wordt ondersteund door een toepassing (bijvoorbeeld in excel, access) waar de IT-afdeling geen zicht op heeft. Werknemers kunnen eigen oplossingen bouwen of gevoelige bedrijfsgegevens opslaan op hun persoonlijke cloud accounts. Hierdoor wordt uw bedrijf afhankelijk van de kennis van één persoon, met alle risico’s vandien. Het Citizen Development-concept biedt de zakelijke gebruiker een veilige oplossing om toch snel zelf aan de slag te kunnen, maar onder supervisie van de IT-afdeling.

In deze whitepaper gaan we dieper in op al deze aspecten. Veel leesplezier!

Download deze whitepaper

Deel deze whitepaper

Meer whitepapers

Whitepaper: To code or not to code?

Met deze whitepaper bieden we graag een handvat om tot goede beslissingen te komen rond het implementeren van digitale oplossingen. 

31 mei 2023

Whitepaper: De ROI van low- & no-code platformen

Omdat bedrijven ernaar streven om flexibeler en innovatiever te worden, is de low- & no-code benadering een aantrekkelijke propositie die de barrière tussen ideeën en oplossingen wegneemt.

2 mei 2022

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg ons op onze social media kanalen