ZONHOVEN, 1 September 2022 – Het softwarebedrijf Aziri dat bedrijfsapplicaties op maat ontwikkelt via No- en Low-code platformen, start op 1 september 2022 met een nieuw aanbod. Naast het ontwikkelen van applicaties zal Aziri bedrijven bijstaan in het analyseren van hun digitale behoeftes en hiervoor advies verlenen. “We hebben de afgelopen jaren gemerkt dat veel bedrijven moeilijk software vinden die aansluit bij hun bedrijfsprocessen. Als softwarebouwer kennen we de mogelijkheden van de huidige softwarepakketten erg goed waardoor we bedrijven kunnen wijzen naar de juiste softwareoplossing”, aldus Hans Conings, mede-oprichter bij Aziri.
Tot voor kort verleende Aziri vooral diensten rond de ontwikkeling en support van software oplossingen gemaakt via No- en Low-code platformen. Daar voegt het bedrijf nu een derde dienst bij: analyse. “Het is belangrijk om stil te staan bij de bedoeling en de gewenste functionaliteiten voordat je begint te zoeken naar een oplossing. Een bedrijf denkt bijvoorbeeld facturatiesoftware nodig te hebben, maar eigenlijk zou het meer baat hebben bij een urenregistratiesysteem. We willen de bedrijven bewust maken van hun eigenlijke behoeften en helpen om goede keuzes te maken in hun softwarezoektocht.” zegt Conings.
Lees ook: Het grote belang van een Bimodal IT architectuur
Lees ook: Hoe kies je de juiste bedrijfssoftware in 4 stappen
Business analyse & functionele analyse
Het bedrijf is van plan twee soorten analyse aan te bieden: business analyse en functionele analyse. De eerste focust zich vooral op de gebruikersbehoeftes. Een analist helpt om de doelstelling, processen, gebruikers en gewenste functionaliteiten in kaart te brengen. Vanuit deze analyse zal Aziri mogelijke softwareoplossingen adviseren. Indien er software op maat wordt aanbevolen, volgt een functionele analyse. Deze analyse gaat dieper in op de functionele en technische invulling: een detailbeschrijving van de gewenste functionaliteiten, een beschrijving van alle velden en schetsen van de schermen van de gewenste applicatie.
Beide analyses worden aangeboden als workshops waarin zowel de eindgebruikers als andere stakeholders hun vragen en noden kunnen bespreken. Aan het einde van de workshops wordt er een document opgeleverd met de volledige beschrijving van de analyse en voorgestelde oplossingen.