Zwembaden Bollen

Mini-ERP app

Uitdaging

Een app om werfopvolging efficiënter te organiseren.

Oplossing

Een digitaal platform mét app die alle administratieve processen verbetert en tot 40u / week extra tijd oplevert.

Een kleine app

Een stukje paradijs in eigen tuin… daarvoor moet je bij Zwembaden Bollen zijn. Kim Bollen, zoon van oprichter Rudi Bollen, contacteerde Aziri voor het ontwikkelen van een ‘kleine app’ waarin je werfbezoeken makkelijk bijhoudt. Het bleek slechts een startpunt voor tal van andere efficiëntiewinsten. De app groeide uit tot een volwaardige oplossing ter ondersteuning van alle bedrijfsprocessen van Zwembaden Bollen.

Dat is ook nodig, want Zwembaden Bollen heeft ambitieuze groeiplannen. Het wil tot 200 zwembaden per jaar installeren. Aangezien de Belgische weergoden niet toelaten om het hele jaar door buiten te werken, betekent dit dat er tijdens de zomerperiode regelmatig 2 zwembaden per dag geplaatst worden. Dat vraagt natuurlijk om een strakke planning, snelle werfopvolging en correcte administratie.

Lees ook: Welke applicaties bouwen we met no-code platformen.

De bedrijfscultuur van Aziri matcht perfect met die van ons. Snel, persoonlijk & pragmatisch.

Lean & mean

Voor Kim was het duidelijk: de enige manier om snel in te spelen op de groeiende vraag naar zwembaden, zonder in te boeten op kwaliteit, is inzetten op schaalbaarheid en efficiëntie. Een goed geoliede machine vraagt een ‘lean and mean’ bedrijfsproces. Zwembaden Bollen bouwde een mooi klantenbestand op in Exact Online (boekhoud – en facturatiesoftware). Met een volautomatische integratie via webservices worden bestaande klanten nu ‘herkend’ wanneer ze zich aanmelden op de website voor het aanvragen van onderhoud of herstellingen. Ze ontvangen zelfs een sms met meer details wanneer de techniekers langskomen.

Bovendien haalt de app informatie van de verschillende producten op bij het inplannen van een werfbezoek of het plannen van een herstelling. Dit laat de techniekers toe om een correct overzicht te krijgen van alle producten die ze die dag zullen nodig hebben.

Aziri case Zwembaden Bollen

Extra functionaliteiten

De app kan gebruikt worden op desktop, maar evengoed op een tablet of smartphone. Zeker voor Kim en de techniekers, die vaak onderweg zijn, is dit een grote meerwaarde. Extra functionaliteiten, zoals de integratie met Google Maps en de planning, vormen de kers op de taart.

Het resultaat van deze digitale transformatie laat niet lang op zich wachten. Vrijwel meteen spaart het team van Zwembaden Bollen tot 40u per week uit aan administratieve taken. Het no-code platform Zoho Creator dat we hier gebruiken, blinkt bovendien uit in een heldere licentiepolitiek die erg betaalbaar is.

40

uren/week

aan administratieve taken minder

+200

zwembaden

per jaar ingepland & opgevolgd

1.5

week

voor de 1e minimum viable product

Ook interessant

Wat je uitdaging ook is, als business- en IT-partner staan we klaar om je te ondersteunen en je te helpen voorop te blijven lopen. We zijn trots op onze projecten en dat delen we graag.

Inter – Toegankelijk Vlaanderen

Toegankelijkheid van cafés en restaurants

D2C Life Science

Audit - Scorecard voor Life Science

Ook een succesverhaal schrijven?

Elk bedrijf is uniek en vraagt om een op maat gemaakte oplossing. Wij helpen je groeien, nu en in de toekomst. Neem dus snel contact of boek een demo en samen schrijven we een succesverhaal.