Climatrix

Opvolging en documenteren van installaties

Uitdaging

Het documenteren van de werkzaamheden en het delen van de informatie met de klant was een tijdsrovend manueel proces bij Climatrix. Hierdoor dienden monteurs vaak na de uren nog hun administratie te doen, en het vereiste veel manuele handelingen op kantoor om de nodige rapporten door te sturen aan de klant.

Oplossing

Aziri bouwde een cloudgebaseerd toepassing waarin de monteurs foto’s maken van de werf. Met een druk op de knop ontvangt de klant al haar informatie, en krijgt de werfleider een bevestiging dat de installatie klaar is.
Onze klant Climatrix verzorgt installaties van lage temperatuursystemen om in te wonen en te werken. Denk hierbij aan vloerverwarming, klimaatwanden en klimaatplafonds. Zaakvoerder Kim Vaessen, recent nog verkozen tot strafste onderneemster van Limburg, is erg trots op de nieuwe toepassing. Climatrix wil een topservice aanbieden aan haar klanten. Daarom is het precies documenteren van hoe de installatie werd uitgevoerd een belangrijk aspect van de dienstverlening.

In het verleden was dit een erg arbeidsintensief proces: de monteurs maakten foto’s die ze via Whatsapp doorstuurden. Op kantoor werden deze foto’s gedownload en op een server geplaatst. Nadien diende men rapporten op te maken, en via WeTransfer de foto’s aan de klant te bezorgen.

Dit zorgde ervoor dat monteurs na hun uren thuis nog heel wat informatie moesten doorsturen. Voor de interne administratie was het dan weer zaak om bij de pinken te blijven: is alle info ontvangen? Is de werf afgehandeld? Kunnen we de klant alle nodige informatie en documenten bezorgen? De klant bleef in het ongewisse tot de administratie het dossier klaar had en had doorgestuurd.

Een professionelere uitstraling

Danny Silkens, In-house Driver bij Climatrix, legt duidelijk uit hoe de nieuwe toepassing het verschil maakt: “Naast het besparen van minstens 1 FTE voor het administratief opvolgen en afhandelen van een werf, brengt het ook rust in de organisatie: de monteurs kunnen met een gerust gemoed naar huis, nadat ze op de werf hun informatie hebben ingegeven. Met een druk op de knop zorgen zij ervoor dat de klant zijn persrapport en foto’s ontvangt via email. Ook de werfleider wordt gerust gesteld: hij/zij ontvangt automatisch een sms dat alles afgehandeld werd. En de interne administratie hoeft zich niet langer zorgen te maken of alle informatie is ontvangen en of de klant op de hoogte werd gebracht.”

De app zorgt er voor dat we minstens 1 FTE uitsparen in de administratie

Tenslotte geeft Kim Vaessen graag een aantal zaken door die voor hun belangrijk waren in de samenwerking met Aziri. “Dankzij de snelle manier van softwareontwikkeling, kan Aziri een goede prijs/kwaliteit aanbieden voor het automatiseren van bedrijfsprocessen. Bovendien is het steeds fijn samenwerken geweest, en dat heeft alles te maken met attitude van het team: men staat dicht bij ons, en onze manier van werken. Vervolgens is men heel hands-on, waarbij we goed werden begeleid in elke stap van de opbouw van de applicatie. We zouden niet meer zonder kunnen.”

1

FTE

bespaard in de administratie

1500

dossiers

gemiddeld per jaar afgewerkt

37

techniekers

dagelijks in de applicatie actief

Ook interessant

Wat je uitdaging ook is, als business- en IT-partner staan we klaar om je te ondersteunen en je te helpen voorop te blijven lopen. We zijn trots op onze projecten en dat delen we graag.

Hamster Cleaning

Digitale reinigingsrapporten

Climatrix

Opvolging en documenteren van installaties

Inter – Toegankelijk Vlaanderen

Toegankelijkheid van cafés en restaurants

Ook een succesverhaal schrijven?

Elk bedrijf is uniek en vraagt om een op maat gemaakte oplossing. Wij helpen je groeien, nu en in de toekomst. Neem dus snel contact of boek een demo en samen schrijven we een succesverhaal.