IGEPA

Webshop

Uitdaging

Het bestelproces optimaliseren met een gepersonaliseerde webshop op maat voor elke klant. Bovendien moet dit geïntegreerd worden met bestaande software zoals Microsoft Dynamics.

Oplossing

Razendsnelle ontwikkeling van een MVP via Betty Blocks. Enkele weken later was de eerste webshop up & running en stroomden de eerste orders binnen.

Innovatieve toekomststrategie

Igepa is een totaalleverancier van print- en signmedia, grafische technologie, software, knowhow, supplies, packaging en diensten voor in hoofdzaak de grafische sector maar ook daarbuiten. Het is actief in België en Luxemburg en maakt deel uit van de Duitse Igepa Group, een bundeling van groothandels in meer dan 20 verschillende landen. Met 3.000 medewerkers realiseert Igepa een jaarlijkse omzet van ongeveer 200 miljoen euro.

Igepa zet vol in op het diversifiëren van hun producten en diensten. Een gepersonaliseerde webshop op maat voor elke eindklant past perfect in deze innovatieve toekomststrategie. Voor elke klant wou Igepa specifieke producten, prijzen & functionaliteiten voorzien. En dit alles zonder de inzet van een leger aan IT-capaciteit om dit waar te kunnen maken. Met zo’n webshop kan het zich onderscheiden van concurrenten en heel snel inspelen op lastenboeken tijdens het sales proces.

De manier van werken via no-code opende onze ogen. Zowel de doorlooptijd als ontwikkelingskosten daalden enorm.

Sprint van 5 dagen

Midden december starten we onze sprint om allereerst de belangrijkste functionaliteiten te bepalen die de MVP (Minimum Viable Product) moest omvatten. Vervolgens volgden 5 dagen van ontwerpen. Het resultaat? Een zeer flexibele en aanpasbare oplossing als laag bovenop hun bestaande webshop. Een webshop die bovendien automatisch integreert met bestaande webshop-toepassingen. De MVP werd uitgebreid getest en in een latere fase werd o.a. meertaligheid toegevoegd.

Eind februari werd de webshop beschikbaar gemaakt voor een eerste, internationale klant. De eerste bestellingen stroomden snel binnen. Inmiddels werd ook een mixed team van gebruikers (ICT specialisten, analisten en innovation managers) door ons opgeleid in het Betty Blocks no-code platform. Igepa is nu op eigen kracht aan de slag met verder uitbouwen van de toepassing.

5

dagen

voor de ontwikkeling van de eerste MVP

3

talen

waarin de webshop communiceert

+100

bestellingen

per dag binnen enkele weken

Ook interessant

Wat je uitdaging ook is, als business- en IT-partner staan we klaar om je te ondersteunen en je te helpen voorop te blijven lopen. We zijn trots op onze projecten en dat delen we graag.

Inter – Toegankelijk Vlaanderen

Toegankelijkheid van cafés en restaurants

D2C Life Science

Audit - Scorecard voor Life Science

Ook een succesverhaal schrijven?

Elk bedrijf is uniek en vraagt om een op maat gemaakte oplossing. Wij helpen je groeien, nu en in de toekomst. Neem dus snel contact of boek een demo en samen schrijven we een succesverhaal.