24 maart 2022

Warsco Units – Een interview met de CEO en ICT manager

Nieuws bericht Interview SAP Warsco Units Aziri

Warsco Units

In dit succesverhaal hadden we een gesprek met Anneleen Van Bosch, CEO van Warsco Units en met Rudi Gerets, verantwoordelijke voor SAP en IT. Warsco maakt alles wat tijdelijk en modulair is: met andere woorden, men prefabriceert ‘gebouwen’ (via 1 of meerdere units) in hun fabriek te Zutendaal die nadien via een kraan kant-en-klaar geplaatst worden op de werf. Traditioneel werkt Warsco Units met units van 3 x 6 m. Toch is het ook al mogelijk om units van 4 x 12 te realiseren. Want Warsco Units stelt zich heel flexibel op: ‘als de klant het kan bedenken, dan kunnen wij het maken’.

Betty Blocks linkt ArchiCad en SAP

‘Warsco Units maakt sinds kort gebruik van het tekenpakket ArchiCAD: dit pakket bestaat uit bibliotheken met objecten die binnen SAP allemaal een uniek nummer hebben gekregen’, zegt Rudi. ‘Door op die manier het pakket in te richten, hebben we de mogelijkheid om ontwerpen uit het tekenpakket om te zetten naar offertelijnen in SAP. Het pakket kan echter niet rechtstreeks praten met SAP. Daarvoor dienden we nog een oplossing te vinden. We bekeken RPA (Robotic Process Automation) tools maar kwamen ook in contact met Betty Blocks als no-code platform. Dat we hebben gekozen voor Betty Blocks, heeft te maken met de manier van werken van het platform, maar zeker ook de bredere inzetbaarheid ervan.’

De link tussen SAP en ArchiCAD verloopt vandaag, naar grote tevredenheid, via de Edison Link app. Maar ook een bijkomende app staat reeds in de steigers: vandaag verloopt de transportcalculatie nog via een excel-sheet. Dit wordt ‘as we speak’ herschreven in een Betty Blocks app, gebruik makend van extra functionaliteiten zoals het versturen van emails. Dankzij de opleiding in Betty Blocks, kunnen we dit nu intern op eigen kracht ontwikkelen, en dat verloopt prima.

Lees ook: Het belang van Bimodal IT

Waarom Aziri?

Anneleen is erg te spreken over de samenwerking met Aziri. ‘De manier van communiceren, ondersteund met het online opleidingen (omwille van Covid) van 2 personen, verliep allemaal prima. Ook biedt het platform Betty Blocks door het werken via ‘bouwstenen’ veel mogelijkheden. Naar mate de bouwstenen beter bekend zijn geworden binnen Warsco, ontstaat steeds vaker de reflex om het platform breder in te zetten bij het automatiseren van bepaalde processen’. Rudi beaamt dit: ‘Aziri is een fijne partij om mee te werken. Men denkt mee vooruit. Als wij te technisch bepaalde zaken benaderen, bieden zij alternatieven aan. We bevelen Aziri graag aan als partner’.

Lees ook de case: Warsco – ArchiCAD Offertegenerator

Deel dit artikel

Meer nieuws

No-code, High impact: Bouw

In dit artikel belichten we de meerwaarde van no-code technologie binnen de bouwsector.

19 februari 2024

No-code, High impact: Transport & Logistiek

In dit artikel belichten we de meerwaarde van low-code technologie binnen de Transport & Logistieke sector.

30 oktober 2023

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg ons op onze social media kanalen