Scroll to top

Zwembaden Bollen klaar voor 200 installaties per jaar


Kurt Van Eeckhout - 6 januari 2021 - 0 comments

Toen Kim Bollen, zoon van oprichter Rudi Bollen, ons contacteerde rond het opmaken van een kleine app voor het bijhouden van werfbezoeken, waren we al snel enthousiast. Dat doen we wel even in pakweg 1 dag. Al snel ontstonden er steeds meer ideëen om efficiënter te kunnen gaan werken. De kleine app groeide uit tot een volwaardige oplossing ter ondersteuning van alle bedrijfsprocessen van zwembaden bollen.

Voor Kim is het duidelijk: de enige manier om snel te kunnen inspelen op de groeiende vraag naar zwembaden zonder in te boeten op kwalitateit, is schaalbaarheid en efficiëntie. En efficientie zit in het bloed van zwembaden bollen. Men werkt via een standaard gamma van beschikbare zwembadkuipen en men gebruikt steeds dezelfde technische componenten. Hierdoor kan men snel leveren, zijn er geen verrassingen tijdens de installatie, en slaagt men er in om potentiële klanten nog gelukkig te maken met een nieuw zwembad op kortere termijn dan de concurrentie.

Een goed geoliede machine, vraagt een ‘lean and mean’ bedrijfsproces.

Steeds meer installaties, tot 200 op een jaar – aangezien niet het hele jaar kan gewerkt worden omwille van de weersomstandigheden houdt dit dus in, dat men regelmatig 2 installaties uitvoert op dezelfde dag: een ’s ochtends en een tweede in de namiddag – dat vraagt om een strakke planning. Hierbij is het correct aansturen van de techniekers en natuurlijk een goede administratieve opvolging cruciaal.

Aangezien het bedrijf reeds een mooi klantenbestand heeft opgebouwd in Exact Online (hun boekhoud – en facturatiesoftware) was het evident om via een volautomatische integratie (via webservices) de klanteninformatie op te halen. Hierdoor worden bestaande klanten ‘herkend’ wanneer die zich aanmelden op de website voor het aanvragen van onderhoud of herstellingen. Bovendien haalt de app informatie van de verschillende producten op, zodat bij het inplannen van een werfbezoek of het plannen van een herstelling, de benodigde producten kunnen gekoppeld worden aan het werfbezoek. Dit laat de techniekers overigens ook toe, om ’s ochtends, wanneer men zich voorbereidt op de taken van die dag, een overzicht te krijgen van alle producten die men zal nodig hebben tijdens hun dagtaken, waardoor men efficiënt de bestelwagen kan inladen.

Terugverdieneffect

De snelle groei van onze klant kon slechts gerealiseerd worden op twee manieren: ofwel meer administratieve handen, ofwel meer automatiseren. Dat de digitale snelweg de enige juiste keuze was is wel duidelijk. Nu reeds denkt men al minstens 1 administratieve kracht te kunnen uitsparen.

Waarom Aziri

Als leverancier van efficiente softwareplatormen, ben je steeds geïntresseerd in de reden waarom een nieuwe klant voor je kiest. Is het prijs, heeft het te maken met overtuigingskracht of kunnen wij functionaliteit bieden die de concurrentie niet kan bieden ? Bij zwembaden bollen was men vooral gecharmeerd door de bedrijfscultuur: wij reageerden even snel en pragmatisch als zij zelf doen naar hun klanten. Hierdoor ontstond een vertrouwensband en voelde men de betrokkenheid van een partner voor de lange termijn. De licentiepolitiek / betaalbaarheid van het onderliggend platform (Zoho Creator) stond dit niet in de weg.

Het eindresultaat is een app die voor administratieve doeleinden gebruikt wordt op de desktop, die door de techniekers gebruikt wordt via een iPad en die door Kim heel vaak gewoon op zijn mobiele telefoon geconsulteerd wordt, wanneer hij weer ergens onderweg is naar een tevreden klant. Kleine extra functionaliteiten, zoals het kunnen klikken op een adres, waardoor in Google Maps onmiddellijk duidelijk wordt hoe men naar de klant dient te rijden, of het integreren met Google kalender, opdat de techniekers hun planning zouden zien in een agenda waar ze reeds vertrouwd mee zijn, vormenden de kers op de taart.

Related posts

Cookie Consent with Real Cookie BannerOnline demo