Scroll to top

Wat onthouden we van Betty Blocks on Stage?


hans - 19 maart 2019 - 0 comments

Dit jaar niet bij Betty Blocks on Stage kunnen zijn? What a shame! Dit No-Code Festival was duidelijk de place-to-be voor software-ontwikkeling van de toekomst. Maar geen nood: wij vatten graag de belangrijkste takeaways voor je samen.

#1 Citizen Development is de toekomst

Nog niet zo lang geleden werd het idee van niet-IT’ers die software ontwikkelen afgekeurd en soms zelfs belachelijk gemaakt. Maar als grote ondernemingen zoals Univé en zelfs Microsoft de trend van Citizen Development gaan onderschrijven, kan je er zeker van zijn dat het scepticisme voor niets nodig is.

Citizen Development gaat veel verder dan het maken van je eigen kleine applicatie. Het zit nu in een stadium dat bedrijven zoals Bricklog de middelen geeft om een geheel nieuwe manier van werken in de logistiek mogelijk te maken. Zoals Hubert Benneker van Bricklog het zei: “Samen met Betty Blocks veranderen we de manier waarop logistiek innoveert.”

Citizen Development groeit snel en velen denken dat dit de enige haalbare manier is om aan de toenemende vraag naar applicaties te voldoen. Chris Obdam, CEO van Betty Blocks, zei in zijn keynote:

We moeten de manier waarop we software ontwikkelen, drastisch veranderen. We hebben gewoon niet voldoende ontwikkelaars beschikbaar. Maar we hebben geen ontwikkelaars nodig, we hebben mensen nodig.

Volgens Univé – een Nederlandse verzekeraar – is Citizen Development dé manier om nieuwe producten te prototypen, te valideren en te lanceren. Microsoft beweert dat Citizen Development het antwoord is op de vraag naar custom applicaties die perfect aansluiten bij de bedrijfsprocessen.

#2 Snelheid en flexibiliteit is de key

In een wereld waar iedereen de tools voor innovatie voor het grijpen heeft, maakt één ding het verschil: je time-to-market. Bent je in staat om een nieuw product te lanceren voor je concurrenten dat doen? Dan heb je een aardig streepje voor.

Dit was ook de reden van de exponentiële groei bij de start-up Stockon. Zij bieden een delivery platform aan. Zoals u weet, zijn er talrijke grote concurrenten op deze markt aanwezig. Toch slaagt Stockon erin om voor te zijn op hun concurrenten. Allemaal vanwege hun vermogen om extreem snel te innoveren.

We hebben met Betty Blocks de time-to-market van enkele jaren naar enkele maanden kunnen reduceren.

Hetzelfde geldt voor Bas Wit en Onno Bloemers van het Innovation Lab bij Univé. “We hebben in 2,5 maand een complex administratiesysteem voor onze nieuwe service-organisatie kunnen bouwen”, zegt Bas. “Normaal gezien duurt dat een jaar.”

#3 Gewoon doen!

Hoewel Citizen Development en snelheid erg belangrijk zijn, is er succesfactor die alles mogelijk maakt: je moet er gewoon aan beginnen. Als mensen hebben we de neiging om dingen te overdenken en voorzichtig te zijn voordat we actie ondernemen. Maar in deze tijden is die strategie niet langer houdbaar. Vandaag de dag kan je alles maken, de vraag is als jij bereid bent om de stap te nemen. Bram Veenhof van Microsoft zei het al tijdens zijn presentatie:

Dus één goed advies: ga gewoon aan de slag. Zo eenvoudig is het.

Related posts

Post a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookie Consent with Real Cookie BannerOnline demo