Scroll to top

itsme – Evenementen Loket


hans - 13 juli 2020 - 0 comments

“Eerst zien, dan geloven” is een uitdaging die we graag aangaan. Er werd ons gevraagd om het proces voor het aanvragen van een ‘event’ door een burger of vereniging te automatiseren, op zo een manier dat dit proces aanpasbaar of uitbreidbaar zou zijn door de gemeente. Belangrijk hierbij is dat de burger kan inloggen via itsme.

Na de opstart van een aanvraag voor het organiseren van een event start er een beslissings-flow die, afhankelijk van de antwoorden die de gebruiker geeft op vragen over het event, verschillende advies-instanties (politie, brandweer, groendienst, etc) verzoekt om advies uit te brengen. Afhankelijk van de adviezen eindigt het process met een goedkeuring (al dan niet onder voorwaarden) of afkeuring (met motivatie). Tijdens het proces wordt de burger permanent op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag.

Aziri nam een bijkomende uitdaging aan om een integratie met itsme op te zetten via het gebruik van web services. Hierdoor kunnen burgers zich uniek identificeren en inloggen, in plaats van eerst een registratieformulier te moeten doorlopen.

Related posts

Cookie Consent with Real Cookie BannerOnline demo