Scroll to top

Aziri ontwikkelt koppeling met itsme®-app


hans - 20 augustus 2019 - 0 comments

Zo’n twee jaar geleden ontwikkelde de Belgian Mobile ID, een samenwerking tussen vier Belgische banken en drie Belgische telecomproviders een app om veilig in te loggen op online diensten. Het vervangt de nood aan een kaartlezer en het onthouden van tientallen logins en wachtwoorden. In de plaats daarvan gebruik je de itsme-app om snel en veilig in te loggen.

De voorbije jaren hebben steeds meer publieke en niet-publieke organisaties de meerwaarde van de itsme-app ontdekt. Ondertussen kan je de veilige login gebruiken bij tientallen organisaties zoals KBC, Belfius, BNP Paribas Fortis, ING, Proximus, Bolero, Fintro, Doccle, TaxonWeb, MyPension.be, eBox, MyCareer.be, Stad Kortrijk, MyMinFin, Kind&Gezin, AXA, DVV Verzekeringen, Partena Ziekenfonds, AG Insurance, Bpost, Stad Hasselt, CM, Engie, …

Aziri maakt het vanaf vandaag mogelijk om alle applicaties die ontwikkeld worden op het No-Code platform Betty Blocks, te voorzien van een itsme-login. Zo kan u meteen aan de slag met het bouwen van een applicatie die al voorzien is van een snelle, veilige en gemakkelijke login. De gebruikers van uw applicatie zullen niet langer een profiel moeten aanmaken, maar kunnen meteen inloggen via hun smartphone.

De app itsme is een initiatief van Belgian Mobile ID, een samenwerking tussen vier Belgische banken (Belfius, BNP Paribas ING, KBC) en drie Belgische telecomproviders (Orange, Proximus, Telenet). Itsme is een nieuwe manier om veilig in te loggen op verschillende online diensten. Het vervangt de nood aan een kaartlezer en het onthouden van tientallen verschillende logins en wachtwoorden. In plaats daarvan gebruik je telkens dezelfde itsme-code, die uit vijf cijfers bestaat. Deze code is gebonden aan je smartphone en je simkaart.

Een itsme-code kan je aanvragen als je over een Belgisch identiteitsbewijs beschikt, een Belgische simkaart en een smartphone hebt, en minstens 18 jaar bent. De Belgische nationaliteit is geen vereiste. Je moet momenteel wel aangesloten zijn bij één van de vier banken die zich achter de app hebben geschaard. De mogelijkheid om met je elektronische identiteitskaart aan te melden, wordt pas later toegevoegd.

De itsme-app is gratis beschikbaar voor Android en iOS. Voor Android moet je minstens versie 4.2 op je toestel hebben staan, en minimaal 8.0 voor iOS.

Related posts

Cookie Consent with Real Cookie BannerOnline demo